14. sep. 2007

Bilder

Det ligger en del bilder pa Nha´s blogg:
http://nhaly.weblogg.no/

og paa skolesidene:
http://gatewaycollege.no/forside/salvador/

Skrives! :)

Søndag (Domingo) 9. september;

Våknet 10:30 og kom på at vi skulle på Gay parade i dag! Skulle møte ved skolen kl. 11, så det var bare å hive på seg klær og løpe ut døra. Rakk ikke frokost som Julia skulle ordne til oss i dag (frokos er inkludert i husleia vår nemlig). Tok taxier opp til området der det skulle være.. noen hadde tydeligvis sjekka værutsiktene siden de hadde med seg paraply, for plutselig begynte det å hølje ned! MASSE! Det regnet og regnet og regnet.. hopper fra paraply til paraply jeg:)
Der var flere svære busser/lastebiler som dundret musikk og ble pyntet med masse rar
pynt, og MANGE veldig feminine homser.. Oh yes. Overraskende mange dverger også, nesten så jeg mistenkte at alle dverger i Brasil er homofile.


Fikk meg en beundrerINNE også, hun het Michelle! Kom bort og snakket masse på portugisisk til meg og kysset meg på kinnet! Er ikke så stabil i språket ennå, men fattet at hun snakket om kyss. Kim sto ved siden av og LO, så jeg spurte han hva hun egentlig skulle fram til. Han lo mer og sa ”bare si nei!”.. hehe. Hun ville da ha et skikkelig kyss altså. Brasilianere er freidige folk altså, for minutter senere kom hun snikende inn fra siden og kysset meg på halsen imens jeg sto å kikket på alle de rare tingene rundt oss... Merkelig nok plaget ikke oppførselen til folkene der meg i det hele tatt, så jeg må ha blitt vant til EKSTREMT mindre intimgrenser den korte tiden jeg har vært her. Jeg som hatet å i det hele tatt klemme på venner tidligere.. Godt Tina tok på seg oppgaven å gjøre meg mer klemmevennlig:P
Iallfall, gay parade var gøy! Men selvsagt ladet batteriet på kameraet mitt ut etter 1 time, så jeg må få kopiere bilder fra de andre som var med! Gruff... Var MASSEVIS av morsomme transvestitter osv osv.. :)
Oh, og Michelle ga meg godteri fordi hun synes jeg er ”linda” ;P (Vakker..)

Jeg, Nha, Tina, Christina og Margrethe gikk nedover gaten for å finne flere ting å fotografere og midt i folkehavet klarte Nha å komme bort fra oss andre. Da er det jo flott med simkort som ikek funker:P Gikk 15 minutter eller noe, så var vi samlet igjen. Begynte å bli litt lei all livet faktisk, så praiet en taxi hjem til Rio Vermelho. Oh, forresten fikk Margrtehe seg også en beundrer – en blond dverg! Gikk å klemte på henne hele tiden han, stakkars Maggie! :)

Senere på kvelden gikk vi på café med Angie (Angelo), ble vel litt øl som vanlig det. Satt å skravlet om litt av hvert en stund, Angie er jo blitt vår nye venninne her nede han. Fint å kjenne noen som kan spansk også, så kan han spørre folk om tin gog tang vi lurer på:D hehe
Etter øl gikk vi hjemover og ble faktisk nesten påkjørt av en scooter. Trafikk-kulturen her er ikke spesielt god...Uken ble avsluttet med godteri.. sikkert sånn uken startet også.. :P

Lørdag (Sabado) 8. september;

Var skikkelig drittvær i natt! Våknet av at det blåste og regna syyyykt ute. Er det liksom ikke vår nå da!?
Slappet hjemme på rommet en god stund, og sov faktisk ”lenge” i dag.. Dro mot skolen for å se om vi fant en åpen internettcafe, men det var jo lettere sagt enn gjort siden det var helligdag i går. Alt var stengt, så vi hang på yttersiden av ISBA for å vente på Ricardo. Han skulle møte de med feil på simkortene sine kl.14 for å dra på Shopping Baha for å fikse:) Jeg måtte jo være med siden jeg og Nha deler ett sett med nøkler.... mahaha.Kom hjem 15:30, og da var det jo bare 30min til vi skulle møte på skolen igjen for å dra på fest! Var kjapp som f i dusjen og møtte på skolen 16:15, brazilian style:P
Middagen/festen var på et sted med nydelig utsikt! Egen DJ var det også, og så lærte vi oss å lage caipirinha, obligatorisk brasiliansk drink:)
Nha var litt for flink på drink-drikking de første timene..:PEtter middag, dans og andre gode ting dro vi ut på et sted med live musikk. Var 2 band som spilte, et coverband og så no reggae.. synd det tok utroooooolig lang tid før de begynte, vi var trøtte nemlig. Taxiet hjem etterhvert, og lå på senga å skravla før vi plutselig sovnet:)

Fredag (Sexta feira) 7. september;

Felles strandtur... Jeg og Nha har vent oss til latinamerikansk tid, så vi kommer alltid for sent. Jeg var vel kanskje sånn fra før av da, hehe:P
Godt vær, utrolig nok! Regnet ikke noe som helst på dagen faktisk.. Mye bølger da, så vi ble presset opp på gresset etterhvert. Har sikkert vært litt stille i dag siden det e 7. september – nøyaktig 2 år siden bestefars begravelse. Dessuten begynner jeg å bli litt sliten av vertsfamiliegreiene.. vi er jo aldri alene hjemme og jeg er vant med å være mye alene! Litt av en omstilling å gå fra å være alene hjemme i et stort hus hele sommeren til å plutselig bo med 5 andre i en liten leilighet.Middag med klassen og familiene på kvelden. Var ikke helt i festhumør jeg, så dro hjem ganske tidlig. Kjøpte godteri på ”super’n” :)

Torsdag (Quinta feira) 6. september;

Kl. 09 var det infomøte på skolen.. gikk dit sammens med de andre som bor i Rio Vermehlo (Naomi, Margrethe, Tina og Christina). Portugisisklæreren vår fortalte litt om den brasilianske kulturen, kom ikke akkurat opp noe vi ikke visste fra før av egentlig. Ser da litt på TV:P Dessuten kjenner jeg jo Cynthia, min lille chilena.. hehe.
Lunsjet i skolekantina, nam... kilosbuffet, det kan vi like..! :D
City tour med buss.. vært innom flere bydeler og sett oss litt rundt. Tilbake i gamlebyen en tur også.
Slutten av touren var på en shoppingcenter, så det ble jo selvfølgelig til at vi ble igjen der.. Surret rundt på jakt etter bukse, hettegenser, nye sko og stor veske. Fant bukse... og 2 nye t-skjorter som jeg ikke trenger (seff). Tok sikkert 2-3 timer bare det. Var flere som ble igjen, men mistet de fleste etterhvert. Angelo traff vi på igjen da, så han hang sammen med oss til vi var ferdigshoppa. Stakkars:P Vi syntes egentlig litt synd på han etter det, så vi ble med han for å ta en øl i en luguber bakgate. Èn øl blir lett til to osv:P Taxiet hjem etterhvert, begynner å forstå litt mer av språket nå. Gøy:) Taxisjåføren viste oss bilde av datteren og sa at jeg lignet på henne.. Så jeg kan altså se ut som en innfødt Bare vent til jeg blir litt brun;) (As if it’s ever going to happen, det bare regner her jo!)Laaaaaaang dag iallfall, er trett... i morgen er det den brasilianske independence dagen her, så det mest er stengt. Blir boring... Om det ikke blir strandtur med skolen skal vi vel henge litt med vår nye venninne, Angie.. aka Angelo:)

Onsdag (Quarta feira) 5. september;

Karen hentet oss hjemme hos vertsfamilien, så møtte vi resten av folket ved skolen (FSBA). Eneste som mangler nå er Margrethe, hun kommer senere i ettermiddag.
Gikk i området rundt skolen for å bli litt kjent... var innom en Zoo + spiste lunsj like ved skolen.Møttes igjen senere på kvelden for å spise sammens.. nå er hele gjengen samlet:) Tyvärr drittvær da... regn og vind:(

Tirsdag (Terca feira) 4.september;

Dro på en joggetur (som heller ble en ”rask gange-tur”) rett etter at vi sto opp og fant fram til supermarkedet selv, siden det ikke ble noe av at ”mamma” skulle vise oss det i går... latinske folk ass:P Godt å røre på seg etter all spisinga i Rio de Janeiro. Hehe..
Så forresten en dame bli rana – 2 meter foran oss på gata, midt på dagen! En som sykla forbi og rykket av henne kjedet! Jøss... så her er det bare å la alle bling-smykker ligge hjemme!
På kvelden ble det konsert i gamlebyen sammens med Ricardo og de andre som kom i går (Sandra, Linn og Elisabeth), han som landet i natt (Angelo) og de som kom like like før vi skulle møtes i dag (Guro og Linda).. :) Kim og kjæresten Simone ble også med. Morsomt! :) Spesiell atmosfære.. og mye passiv marihuana-røyking gitt... heh. Rastafarier med mystisk rulling var ikke spesielt uvanlig der nei... Nha ble nesten litt høy fordi de hun sto bak drev å fyrte opp hver halvtime.. :P

4. sep. 2007

Mandag (Segunda feira) 3.september;

Landet rundt kl 11... ble møtt på flyplassen av Kim og Ricardo. Var GODT å endelig få snakket norsk med noen andre. Både Kim, Ricardo og taxisjåføren lo godt av strandhistorien vår (da vi sa ja til trekant liksom:P).
Dro hjem til vertsfamilien vår i Rio Vermehlo. Her bor Silvia (mamma), Juvernao (pappa), Ana Julia og Roberta Mota Andrade (døtre). Og ingen snakker engelsk...! :S
Etter at Kim og Ricardo hadde fått oss installert på rommet dro de videre til andre ting, så vi satt igjen..med ordboka i hånda. Går mye på tegnspråk!
Fikk middag og greier.. Så kom eks-svigerinnen til Silvia + hennes sønn for å hente oss med på en liten tur ut. Skulle liksom se busstopp og slikt, men endte opp på handletur på en eller annen merkelig butikk hvor du bare fikk handle om du handlet for over 200 real ellerno slikt.. skjønte ikke helt det der vi.
Kake til kvelds. Fjerde senga på 8 netter.. slitsomt.
Rommet vårt er forresten ganske lite! Merker at det er annen levestandard her enn hjemme gitt.. leiligheten er muligens litt mindre enn kjæresten min sin, og han bor alene – er bor vi 6 stykker! Og intimsfæren vår må nok bli mindre ja, for her skal det klemmes og kysses dagen lang.. Og jeg som hater å klemme på ukjente folk:( Ekkelt.. (sorry folks, men sånn er det bare – jeg er en kald norske ja).

2. sep. 2007

Ting jeg savner...

-Idun ketchup..
-Freia melkesjokolade
-Rent vann fra springen

mer kommer:P