31. aug. 2007

Spraakproblemer og malaria (??) :P

Vaaknet av meg selv kl. 07:30 i dag... jeg som haapet paa lang soevn.. Ja ja!
Sovnet ikke saa raskt heller, for det var masse mygg inne paa rommet! Baade jeg og Nha vaaknet opp med x antall myggstikk paa kroppen. Hun har de fleste paa underkroppen, jeg paa overkroppen.. dvs 4-5 i ansiktet, goey... Hjemme reagerer jeg ikke spesielt mye paa mygg, men her ble jeg kjemperoed! Gruff... Kloer iallfall ikke da:)

Inntok en koselig frokost paa bostedet vaart, frokost uten kaker! Vant til kaker fra Bandeirantes vi... snufs. Gikk en tur for aa ta bilder etterpaa, vant til aa maatte trimme etter frokost ogsaa seff:P hehe...

I dag var det endelig sol, saa vi fant fram bikiniene og satte kurs mot en av de 17 strendene her. Laa i fred i ca 5 min foer det dukket opp en fyr som drev med hennatatoveringer.. Long story short; jeg har en sol paa magen... saann kan det altsaa gaa om man ikke bare ber de reise til h med en gang!

Fyren dukket opp igjen etter en halvtime han, og denne gangen slo han seg ned for aa snakke litt med oss.. det hadde jo vaert flott, om han i det minste kunne 5-6 ord paa engelsk!
Vi forstaar jo bittelitt portugisisk til naa, pluss noe spansk som man ogsaa kan komme langt med her nede. Men noen ord er jo seff slang og saann, og da har vi ikke peiling paa hva det snakkes om egentlig.

Et lite utdrag fra samtalen;
Dude: Blabla gosta blabla di amo?
Marielle: Não entende...
Dude: Eu gosta di amo... voce voce.. *peke hit og dit*
Marielle og Nha Ly: hae??

Gaar 10 min med mer prat om dit tog datt, han spoer om vi er forlovet.. noe vi svarer nei paa, vi er jo ikke det da. Saa tror vi at han spoer om vi har kjaerester da, og vi svarer ja.
Han blir litt gira og snakker videre og prover visst aa forklare noe, vi sier at vi ikke forstaar han hele tiden.

Dude: Eu gosta di amo voce, dois...
Marielle (til Nha Ly): Si nei!!
Nha Ly: Hae??
Marielle: Si nei, ae trur han liksom spoer oss om no helt anna egentlig! Kan´ke si det, for han forstaar sikkert engelsken litt..! Bare si nei!
Nha Ly: Náo!
Dude: Oh.. porque???

Etterhvert blir vi da kvitt han, etter aa ha sagt hadet 100 ganger.
Duden maste om vi ville ha trekant med han! Han ville tilfredstille oss jo.. :P LOL!
Det beste er at vi egentlig (i begynnelsen, foer vi forsto han) svarte "Ja, i morgen!" et par ganger!! Hehehe:D
Han spurte hvor vi bodde ogsaa, men vi lot som om vi ikke forsto noe som helst mer.. smart. Saa listet vi oss hjem imens han ble opptatt med aa tegne paa ei anna jente, muhahaha.

Naa har vi dusjet i den teite dusjen vaar og skal vel snart ut aa spise.. prover en annen plass i dag, stedet vi var paa i gaar var saa treigt! Gruff. Skal gaa rett over gaten her vi;)

Skal forsoeke aa faa til litt skype med kjaeresten min i kveld, wee:)



I dag er det 2 aar siden bestefar doede.... faar ikke tent lys paa kirkegaarden julaften i aar, saa faar ta det i januar istedet..

Buzios, imponert eller ikke?

Etter aa ha vaaknet av trafikkbraak for fjerde dag paa rad (hatt vindu ut mot en veldig trafikkert gate) var det godt aa tenke paa aa levne storbyen Rio. Inntok som vanlig frokost kl 9, og i dag kjente frokostmannen oss igjen. Og saa sa han at jeg var fin paa haaret og at det kledde meg veldig godt aa ha haaret loest:P hi hi hi Men haarstrikk er jo saa genialt da!

Kom oss til busstasjonen i taxi og fant faktisk ganske lett fram til plattformen vi skulle ta buss fra ogsaa. Flinke jenter!
Bussturen til Buzios tok ca 3 timer.. Nha sovnet etterhvert og gikk dermed glipp av aa se en strutsefarm + aa rynke paa nesen av aa se paa han bak oss som satt aa klaadde under blusen paa kjaeresten sin.. Fysj:P

Maa innroemme jeg ble skikkelig skuffet da vi kom inn i Buzios.. saa rett og slett trist ut! Nha ble heller ikke saerlig imponert.. vurderte aa endre returbilletten med det samme vi gikk av bussen faktisk!
Tok taxi fram til et hotell vi fant i Nha´s fantastiske Lonely Planet-bok.. ble ikke saerlig imponert da heller. Savner dusjen paa Bandeirantes!! (Hotellet i Rio)
Tok oss en spasertur for aa se oss litt rundt i vaart nabolag for helgen, og fant etterhvert ut at det kanskje ikke var saa aller verst her likevel. Tok oss bare noen timer aa faa Rio ut av kroppen:P

Naa har vi vaert aa spist ute og sett verdens soeteste lille jente! Var paa samme spisested sm oss.. ble sjarmert i senk jeg! :)
Vaert aa kjoept oss snacks for kvelden ogsaa, kommer til aa bli feit som fy her nede... og nerdinga gjoer vi paa internettcafeen som tilhoerer "motellet" vaart. 3 meter til venstre etter aa ha gaatt ut romdoera.. langt:D

Forresten ble det MER shopping etter blogginga i gaar!! Skulle bare en liten tur ut aa handle mat, og saa gikk vi forbi gateselgere.. ble noen nye smykker og klokker. Ooops...

29. aug. 2007

Sightseeing

I dag slengte vi oss med paa sightseeing fra hotellet.. kostet hele 120kr og vi var borte i 3-4 timer. Haha.. hadde ikke faatt taxi fra hotellet til sentrum for 120kr i Norge...

Uansett.. Vi var foerst oppe ved Cristo Redentor, den hoeye statuen som alltid er med paa bilder fra Rio. Dessverre var det overskyet, saa vi fikk ikke saa fine bilder.. men det var spesielt likevel. Mange turister der og Nha Ly hoerte faktisk to stykker som snakket norsk! Woohoo! :)

Imens vi sto aa ventet paa minibussen som skulle kjoere oss videre kom det noen japanere eller kinesere (nei, jeg ser ikke forskjell..) og spurte om aa bli fotografert sammen med meg. Nha Ly kom fram til at de sikkert ikke har sett en hvit person foer.. hehe. Da skulel de sett de blonde norske folkene da, muhahah!

Paa tur ned fra Cristo Redentor stoppet vi ved veien fordi sjaafen og guiden (som IKKE snakket saa bra engelsk nei) saa noen smaa, soete aper! Jepp, tok masse bilder av de.. frister veldig aa komme med en daarlig "jeg saa familien din i Rio"-spoek naa, men det blir foer lett.

Etter apestoppet dro vi til Maracana, fotballstadion. Vi kunen ikke gaa inn aa see siden det skal spilles kamp der i kveld, og den er visstnok ganske viktig ogsaa! :)

Etter fotballgreia dro vi innom stedet der karnevalet alltid ender opp. Der var det en liten shop hvor man blant annet kunne proeve karnevalsklaer.. jeg og Nha dresset oss selvfoelgelig opp;) Og siden ingen andre i tourbussen vaar ville prove selv saa skulle de jo ta bilder sammen med oss. Fikk oss noen spanske venner.. Saa, har altsaa draget paa gamle SPANSKE menn ogsaa...:P Er herved invitert paa besoek et eller annet sted i Spania.. hmm.

Siste stopp var en svaer katedral. Masse farget glass og greier, haaper det ble noen fine bilder der. Forlot vaare nye venner ved en cafe, for de skulle visst paa en laaang sightseeingtour. Tror de ble litt triste da vi ble kjoert vekk.. haha.

Ellers har vi vaert aa kjoept oss bussbilletter til Cabo Frio, saa i morgen drar vi dit.. om vi finner busstasjonen...

Shoppet mer i dag ogsaa! Ingen sko denne gangen (kjoepte verdens soeteste sko i gaar!), men ble noen nye topper ja. 30kr per topp, saaaaa dyrt:P Sko er ogsaa sinnsykt billig her (for aa si det saann; sko som koster over 100kr er dyrt..), jeg er rett og slett kommet til skohimmelen! Mamma, send mer penger! :)

28. aug. 2007

Brazil! ;)

Jess! Da var vi endelig paa plass i Rio de Janeiro, Brasil. Foerst var det bil til Alta, saa fly til Oslo.. ventet der i 3-4 timer. Saa fly til Paris, Frankrike. Ruben kom aa moette oss paa flyplassen, det var goey. Hang rundt og gjorde egentlig ikke saa mye.. skulel nok tatt med oss kortstokk! Etter 4;5 timer var det paa tide aa finne fram til flyet videre, saa Ruben forlot oss naar vi hadde funnet saann halvveis fram til gaten.. snufs:P

Flyturen over tok 11 timer.. heldigvis var det om natten, saa fikk sove vekk mesteparten.. Var seff vaaken hver gang det var mat i luften! (Mat i LUFTEN hahahaaa...) Floey forresten jumbojet, svaaaaeeer sak.. satt i 2. etasje, 10 meter bak pilotene.. muhaha.

Landet tiiidlig om morgenen, sto ca 1 time i passkontroll og surret rundt paa flyplassen en stund for aa finne minibank. Saa ble det taxi til hotellet..!

Planen var aa sove, men var nok for spente til det gitt... ruslet heller ned paa Copacabana vi;) Sovnet seff under en parasoll der da.. hehe.
Ellers gikk vi rundt i "naeromraadet" for aa bli litt kjent..
Sovnet tidlig begge to.. tror vi sov i 13 timer ellerno:)

I dag har vi vaert paa shopping.. MYE billige saker her gitt! Mamma, send mer peng! :P
Laert oss noen faa portugisiske ord, ingenting noedvendig egentlig.. ord for "reke" og slike ting.. hehe.
Og alle gater ser litt like ut! Gikk opp og ned 4 gater for aa finne internettcafeen som vi var paa i gaar.. hehe. Og den ligger 7 min unna hotellet.......... oops:P

Ellers lurer vi paa hvor alle de skumle menneskene vi ble lovet aa moete er! Kanskje vi treffer noen paa tur tilbake til hotellet senere? Hmm.. bank i bordet! *bank bank*

Kommer tilbake mer mer interessante opplysninger (og forhaapentligvis bilder) senere! ;)

Beijos!!