24. nov. 2008

Det er lov å bruke hodet..

..selv om teknologien nå til dags prøver å la deg slippe.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=544510

Det er ikke spesielt vanskelig å legge merke til at man nå er på vei inn i et farlig område. Favelaer (aka slummen) er ikke akkurat de mest innbydende delene av Brasil, for å si det sånn. Er ganske sikker på at det er dette området jeg la merke til da jeg og Nha busset til Buzios i august i fjor, og jeg hadde iallfall ikke kjørt inn dit frivillig! Det var nok å stå i ro på et busstopp i nærheten i 2 minutter, der så det ikke heller spesielt koselig ut.
De norske guttene i artikkelen kunne jo kanskje brukt øynene også, istedet for å kun kjøre dit hvor en dingseboms sa de skulle kjøre. Og hvis man skal feriere i et fremmed land er det smart å lese litt om det før man reiser, tipper det er nok at nettsider som fraråder en svipptur innom favelaer.

Brasil er et trivelig land, og med litt sunt folkevett skal nok de fleste turister overleve et par uker der. Men noen har jo uflaks:)

3 kommentarer:

  1. LAM I HODET! må man være, både for å leie bil i Rio første gang man er der, og å ikke følge veiskiltingen til Copa.
    Har kjørt bil iRio i fem år uten problemer.

    SvarSlett
  2. En ting er du er i landet ulovlig og har ingen rett til medisinsk pleie. En annen er å bli skutt. Tydeligvis, vil du bli servert hvor som helst.

    Det er lett å bomme på vei tilbake fra elva x Niteroi broen og gå inn på turen. Det har ikke noe rart. Motivet falt til venstre på broen, i stedet for å være på sporet sentrum og deretter ta til venstre. Signalet er dårlig i Brasil,

    SvarSlett
  3. Velkommen til Rio de Janeiro!
    Dette er hvordan du taper millioner av dollar på turisme. Turister tilbake bokstavelig talt skutt!

    Ankomst på Rio er forvirrende og ikke bare utenlandske turister er tapt. også Brazuca.

    SvarSlett